Dissabte 6 d’abril a les 19.30 hores es lliuraran en la Casa de Cultura els premis del XIII Certamen nacional de narrativa Fogueres de Sant Joan d’Alacant. En aquesta edició s’han presentat 215 relats. En el mateix acte, la Comissió de Festes de Fogueres presentarà la seua llibret d’aquest 2019. També serà l’ocasió de conèixer a les Belleses del foc i a les seues dames d’honor.

Conjuminar festa i cultura

“cal agrair que una comissió festera es preocupe per la cultura, en aquest cas per fomentar la narrativa”, ha assenyalat la regidora Clara Rodríguez (EUPV). Amb el treball per a recuperar la celebració de les festes de Fogueres i amb iniciatives com el Certamen de narrativa “la comissió demostra que des de l’associacionisme es poden aconseguir coses, es pot dinamitzar la vida de Sant Joan i la seua programació cultural”.

“Creiem que la cultura ha d’estar cuidada en tots els àmbits”, ha apuntat per la seua banda Nines Car, presidenta de la Comissió. A més, Car ha destacat que “tenim molt bons escriptors” i ha animat a totes les persones a “deixar volar la imaginació” i desenvolupar la creativitat.

La regidoria de Cultura col·labora amb la dotació econòmica del primer premi i del áccesit, de 500 i 150 euros respectivament, a més de facilitar que l’acte de lliurament de premis es realitze en la Casa de Cultura. Per la seua banda la regidoria d’Educació gestiona el premi ‘Ninot Carrefour’, amb el qual es guardona als millors relats dels xiquets i xiquetes de 5º i 6º de Primària dels centres escolars del municipi.